Η τρέλα δεν πάει στην πόλη

Στα βουνά δεν πάει, ως γνωστόν. Πάει στην πόλη, όμως. Αμφιβάλλετε μήπως; Ρίξτε μια ματιά σε μια σύγχρονη χαώδη μεγαλούπολη, όπως είναι η Αθήνα, και θα το διαπιστώσετε αμέσως...

Έλα όμως που αυτό - κατά την κακή συνήθεια της στατιστικής - δεν ισχύει για όλους. Κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του, δυστυχώς ή ευτυχώς.

carnavalleycat from ken adams on Vimeo.Αυτά τα τρελόπαιδα, που δείχνουν να παίρνουν τόσο αψήφιστα το νόμο της ζούγκλας που κυριαρχεί στην άσφαλτο, - περνώντας κόκκινα φανάρια και παίζοντας ανάμεσα στις ρόδες των γιωταχήδων και λοιπών τρελών που κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους - μάλλον θα πρέπει να συγκαταλεχθούν στους πλέον σώφρονες πολίτες αυτής της τρελοπόλης. Αν ψάχναμε πόσα ατυχήματα έχουν πάθει, σίγουρα θα βρίσκαμε τα λιγότερα.

Τρελά νιάτα. Αίμα που βράζει. Αντί να καίνε τις μηχανές τους στο αλκοόλ και τις ουσίες, στη βία, και στις υπόλοιπες "διεξόδους" που έχει "στη διάθεσή του" ένας νέος που μεγαλώνει και ζει στο αρρωστημένο αστικό περιβάλλον, βρήκαν μια υγιέστερη δραστηριότητα να τους ενσωματώσει στη σύγχρονη τρελόπολη αλλά με τους δικούς τους όρους και όχι με τους δικούς της. Τι σύμπτωση: χρησιμοποιούν ποδήλατο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε το βιντεάκι, η μουσική επίσης (από που είναι?), τι λέει φέτος θα κάνεις κάποιο ταξίδι με ποδήλατο? είμαι από βόρεια Ελλάδα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω κάνει αρκετά ταξίδια με το ποδήλατο, σκέφτομαι για φέτος τη διαδρομή που θα ακολουθήσω, αν η οικονομική κατάσταση το επιτρέψει..(αν κινηθείς προς τα εδώ να επικοινωνήσουμε)

iason είπε...

Το βίντεο είναι κάποιων από Αθήνα (στο vimeo τους βρίσκεις). Αν θες στείλε μου ένα email, γιατί φέτος σκέφτομαι για βόρεια Ελλάδα, ίσως άνοιξη κιόλας δηλ. σύντομα.

platoc8 είπε...

Για να μην επαναλαμβάνομαι και εγω.

http://www.podilates.gr/?q=node/14257&page=2#comment-134989