Για ένα παλιό βιβλίο...

Τακτοποιώντας τη βιβλιοθήκη μου, βρέθηκε αναπάντεχα στα χέρια μου, πάλι. Λατρεύω τα παλιά βιβλία, ιδίως όσα ανήκουν στην κατηγορία των βιβλίων που κάποτε με σημάδεψαν. Χωρίς επέμβαση στην πραγματική εικόνα, παραθέτω την εικόνα του εξωφύλλου όπως την πήρα από το scanner. Κιτρινισμένη από το χρόνο, μια εικόνα ενός βιβλίου με το οποίο πριν αρκετά χρόνια πέρασα πολλά όμορφα βράδια. Ίσως και μέρες.Στο εσώφυλλο, πριν την αρχή:Ο Jacques Lacarriere ταξίδευε στην Ελλάδα από το 1947 μέχρι το 1966. Οι πολυάριθμες επισκέψεις και παραμονές του στη χώρα στάθηκαν αφορμή για κάμποσα βιβλία και ταξιδιωτικά κείμενα. Εφοδιασμένος με ένα ασίγαστο πάθος για την αρχαία Ελλάδα και τη μυθολογία της, καθώς και με μια Leica, για τις περιπλανήσεις του έδωσε εικόνες και περιγραφές σπάνιας ευαισθησίας. Σύμφωνα με την επιθυμία του, η τέφρα του σκορπίστηκε στη θάλασσα ανοιχτά των Σπετσών.


"Ο βοσκός στον Κιθαιρώνα"


"Πατέρας και γιος Σπαθάρης παίζοντας Καραγκιόζη (Μαρούσι 1957)"


Το "Ελληνικό Καλοκαίρι" είναι μια μοναδική μαρτυρία για αυτή ακριβώς την "καθημερινή Ελλάδα των 4000 ετών", ένα βιβλίο που ακροβατεί με μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, ενώνοντας δυο στιγμές της ιστορίας. Το μόνο που μπορώ να πω: εάν βρεθεί μπροστά σου αυτό το βιβλίο, μην το χάσεις.

Συνδέσεις για τον συγγραφέα και το βιβλίο:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_Lacarri%C3%A8re
http://www.skroutz.gr/books/a.14231.Lacarri%C3%A8re-Jacques.html
http://www.skroutz.gr/books/192546.%CE%A4%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9.html

1 σχόλιο:

Roadartist είπε...

Πολύ ενδιαφέρον!